Beëdigde vertaling nodig? We helpen je verder!

Beëdigd vertaler gezocht?

Zoek je een beëdigd vertaler? Een bekwame vertaler die je officieel document met rechtskracht kan vertalen? Dan zit je goed bij YVKVT. Wij hebben een uitgebreid netwerk van beëdigd vertalers die je officiële documenten vertalen naar allerhande talen.

Wat is een beëdigde vertaling?

Een beëdigde vertaling is een vertaling van officiële documenten voor overheden en rechtsinstanties. Het gaat om documenten zoals:

  • Geboorteakte
  • Huwelijksakte
  • Testament
  • Diploma
  • Juridische documenten voor rechtszaken
  • Gerechtelijke uitspraak
  • Paspoort
  • Rijbewijs
  • Contract

Kan enkel een beëdigde vertaler voor een beëdigde vertaling zorgen?

Ja, enkel een beëdigd vertaler kan voor een beëdigde vertaling zorgen. Beëdigde vertalers hebben een professionele eed afgelegd bij de rechtbank. Zo’n beëdigd vertaler mag dan officiële documenten (zoals die hierboven opgesomd) vertalen en beëdigen.

Hoe gaat de beëdiging van een vertaling in zijn werk?

Tot voor kort was die procedure behoorlijk omslachtig en traag. In bepaalde gevallen moest de vertaler naar Brussel om het document te laten legaliseren door de overheid. En de beëdigde vertaler moest de vertaling voorzien van een persoonlijke stempel, handtekening en beëdigingsverklaring.

Vandaag kan de vertaler het vertaalde document simpelweg digitaal ondertekenen (met een eID) in een PDF-bestand. Dat document kan dan in elektronische vorm binnen België gebruikt worden.

Heb je een beëdigde vertaling nodig voor het buitenland?

Als je een beëdigde vertaling nodig hebt voor het buitenland, dan is een validatie van de FOD Buitenlandse zaken nog altijd nodig. Maar ook dat kan nu digitaal. De beëdigde vertaler kan het document thuis ondertekenen en uploaden op het eLegalization-platform van Buitenlandse Zaken. Dat document is dan geschikt voor digitaal gebruik in het buitenland.

Ons team beëdigde vertalers

Wij hebben een heel uitgebreid team van beëdigde vertalers die je kunnen helpen met beëdigde vertalingen. Elk van hen heeft veel ervaring en werkt met precisie en snelheid jouw vertaling af. Ook voor onze beëdigde vertalingen bieden we topkwaliteit tegen een concurrentiële prijs.

Voor bedrijven, kmo’s, vrije beroepen en particulieren

We werken vaak voor notarissen, juristen en advocaten. Zij behoren tot ons vast cliënteel. Daarnaast hebben we ook veel ervaring met beëdigde vertalingen voor bedrijven, kmo’s en zelfstandigen. En we werken ook graag voor jou als je een particulier bent die een beëdigde vertaling nodig heeft!

Betrouwbaar en topkwaliteit!

YVKST staat voor topkwaliteit tegen een concurrentiële prijs. Ook voor onze beëdigde vertalingen dragen we die zienswijze hoog in het vaandel. En natuurlijk kan je ook rekenen op onze discretie en geheimhouding wat betreft de inhoud van je officiële documenten.

Wat kost een beëdigde vertaling?

De prijs van je beëdigde vertaling hangt van allerlei factoren af. Stuur ons een scan van je officieel document en we maken graag een offerte voor je beëdigde vertaling.

Een beëdigde vertaling nodig?
We maken snel een offerte voor jou!

Bel +32 496 22 11 12 of mail ons!