Technische vertaling: een vak apart

Technische vertalingen: kennis en knowhow in huis

Naast juridische vertalingen en financiële vertalingen zijn we ook helemaal thuis in technische vertalingen. Bij technische vertalingen komt het ook aan op precisie en kennis van zaken. Met onze jaren ervaring weten wij precies wat er nodig is om een technische tekst vakkundig te vertalen naar de doeltaal.

Uitgebreid team technische vertalers

De bekwaamste technische vertalers hebben zich gespecialiseerd in een bepaalde sector of vakgebied. Zij verdiepen zich in het vakjargon dat eigen is aan die sector. YVTK weet welke technische vertaler de juiste kennis heeft om jouw technische tekst snel en correct te vertalen.

Technisch vertalen in de moedertaal

We werken ook altijd, steevast, zonder uitzondering met native technische vertalers. Dat betekent dat zij altijd vertalen naar hun moedertaal. Je native language ken je door en door, in al haar nuances, omdat het je moedertaal is. Daarom vertalen al onze technische vertalers altijd naar hun moedertaal.

Kennis van vakjargon

Als gespecialiseerd technisch vertaalbureau weten we hoe belangrijk onze kennis van jouw vakjargon is. Daarom rekenen we niet alleen op onze eigen kennis van de juiste terminologie. We maken ook gebruik van terminologiedatabanken, vertaalgeheugens en gespecialiseerde vertaaltools voor technische vertalingen. Zo komen wij nog sneller tot een hoogkwalitatieve technische vertaling.

Technische vertalingen voor allerlei sectoren en op maat van de sector

Met ons uitgebreid netwerk van bijzonder bekwame technische vertalers kunnen wij vertalen voor de meest uiteenlopende sectoren en industrieën. Van de maritieme sector over de staalnijverheid, de voedingsindustrie en de elektrotechnische nijverheid tot de retail en de bouwsector. Geen enkele sector is ons onbekend.

Onze klanten bij uitstek: kmo’s en vrije beroepen

We voelen ons als een vis in het water als we vertalen voor kmo’s en vrije beroepen. Kleine ondernemingen en zelfstandigen behoren tot ons vast cliënteel. We weten heel goed wat zij nodig hebben en zorgen voor een uitstekende service tegen een interessante prijs.

Allerlei soorten technische vertalingen

Bij YVKVT kan je terecht voor allerlei soorten technische vertalingen:

  • Handleiding
  • Instructie
  • Technisch document
  • Software
  • Productcatalogus
  • Technische verslagen
  • Technische rapporten
  • Voorschriften

Zelf techniek in huis

Ja, wij hebben ook wel kaas gegeten van techniek. Om onze technische vertalingen helemaal feilloos te voltooien, maken wij dankbaar gebruik van allerlei technische hulpmiddelen. Denk maar aan professionele vertaalsoftware en verhaalgeheugens.

Kom je vaak naar ons met een technische vertaling? Dan maken wij een specifieke terminologielijst aan voor jouw technische vertalingen.

Correcte, concurrentiële prijs

Deze technische hulpmiddelen stellen ons in staat om je vertaling foutloos en helemaal volgens de kneepjes van het vak aan jou te bezorgen. En dat alles tegen een meer dan correcte en concurrentiële prijs.

Dubbel check voor al je technisch vertaalwerk

Als professioneel technisch vertaalbureau laten we je technische tekst niet alleen door een bekwame native speaker én technisch vertaler vertalen. We laten die vertaling ook nog altijd nalezen en dubbelchecken door een andere moedertaalspreker en technisch vertaler. Zo zijn wij – én jij – helemaal zeker dat jouw vertaling top is.

Een technische vertaling nodig?
We maken snel een offerte voor jou!

Bel +32 496 22 11 12 of mail ons!